ФорумРубрика: Орта жүзДискриминация
-2 +1 -1
Зарина БайкенжинаЗарина Байкенжина спросил 7 months назад

Салеметсиз бе! Казакша жаза алмаймын, сондыктан орысша жазамын, кеширим сураймын.
Что за дискриминация у вас, что запросы могут подавать только мужчины? Я подала запрос на внесение добавление шежире моего нагашы ата, а тут мне приходит ответ “Рұқсат жоқ, себебі: Тек ұлдарына сұраныс жасалу қажет.”.

У нас в семье только мне и моему аташке это интересно, мальчики не хотят этим заниматься. У меня есть подтверждающие документы, я не выдумала ничего. Мой ата и его старший брат сохранили шежире.
А такие ответы – это какой-то прошлый век, уж извините. Надо быть немного хоть в теме культурной повестки. И вообще, во многих ру кыздарды тоже вносят в шежире. Так что задумайтесь над пересмотром вашей политики.

Дискриминация
Zamira BaibekZamira Baibek Админ. ответил 3 months назад

Дочерей не вносят в шежіре, так как они после замужества относятся к роду мужа, их дети потомки ру мужа. Шежіре по патриархальной линии. Вы можете внести всех потомков со стороны своего отца, брата, дяди и т.д.
Разве что можно попросить разработчиков сайта сделать для женщин тоже свой шежіре по материнской линии 😀

1 ответ
1 +1 -1
Телжан СлямұлыТелжан Слямұлы Админ. ответил 7 months назад

Сәлеметсіз бе! Өкінішті – қазақша жаза алмайтыныңыз – үйреніп алу әліде кеш емес – ниет болса. Сіз ана тілін білмегендіктен қате түсінгеніңіз көрініп тұр, себебі қазақтың шежіресінде қыз балалар шежіреге еңгізілмейді. “Рұқсат жоқ, себебі: Тек ұлдарына сұраныс жасалу қажет.” – сол қыз балалардың есімін шежіреге еңгізбекші болған Пайдаланушыларға жазылған жауап. 

Ответить на Дискриминация
Zamira BaibekZamira Baibek Админ. ответил 3 months назад

Бұл кісін түсінуге болады, ұлы жоқ болса, аты өшетіні өкінішті-ақ. Сол үшін кезінде күйел баласы қайын атасы мен қайын енесіне бір баласын бауырына басып беретін.